yachay kurser och utbildningar

Säkerhetskopiera din data

Säkerhetskopiera din data microsoft 365

Säkerhetskopiera din data

Använder du Microsoft 365? Har du kontroll över din information?  Vad gör du om din data försvinner? 
En vanlig missuppfattning är att Microsoft säkerhetskopierar all din data åt dig, men… Säkerhetskopiera din data!!!

Microsoft har flera bra funktioner som hjälper dig att ha kontroll över din data. Men Microsoft fokus och ansvar ligger är att hantera sin infrastruktur och se till att den är tillgänglig för oss användare.

Microsoft är tydlig i sitt avtal att det är du som är ansvarig för din data.

Microsofts avtal

I Microsofts avtal/ villkor för sina tjänster så rekommenderar Microsoft starkt att du ska säkerhetskopiera ditt innehåll och data regelbundet. Rekommendationen finns på 4st platser i avtalet.

2. Ditt Innehåll
a. Vi rekommenderar starkt att du regelbundet säkerhetskopierar ditt Innehåll! Microsoft kan inte hållas ansvarig för ditt Innehåll eller det material som andra överför, lagrar eller delar med hjälp av våra Tjänster.

4. Använda Tjänster och Support.
a. Microsoft-konto
iv. Stänga ditt konto.
Till följd av detta har du eventuellt inte längre åtkomst till någon av Tjänsterna (eller ditt Innehåll som du lagrat i Tjänsterna) som kräver ett Microsoft-konto. Vi rekommenderar därför att du regelbundet säkerhetskopierar ditt Innehåll. För det tredje kan du förlora åtkomsten till produkter du förvärvat.

f. Avsluta dina Tjänster.
Vi rekommenderar därför att du regelbundet säkerhetskopierar ditt innehåll. För det tredje kan du förlora åtkomsten till produkter du förvärvat. Om du har sagt upp ditt Microsoft-konto och inte har något annat konto med åtkomst till Tjänsterna kan dina Tjänster komma att sägas upp omedelbart.

6. Servicetillgänglighet.
b. I händelse av avbrott eller störningar i Tjänsten kan det hända att du tillfälligt inte kan återställa ditt Innehåll. Vi rekommenderar att du regelbundet säkerhetskopierar ditt Innehåll och dina Data som du lagrar i Tjänsterna eller lagrar med Appar och tjänster från tredje man.

Läs mer om avtalet https://www.microsoft.com/sv-se/servicesagreement/default.aspx

Rulla till toppen